Hozzávalók 500 grammhoz
200 g mogyoró (pörkölt, sótlan)
- 170 g csokoládé - ét (45-59%-os)
- 100 g csokoládé - tej
- 1 evőkanál kristálycukor
- 3 evőkanál vaj
- 3 evőkanál kakaópor - holland
- 1 csipet só - csökkentett nátrium tartalmú
Elkészítés
A mogyorót egy serpenyőben megpirítjuk - akkor jó ha pattog - de vigyázzunk, hogy ne égessük meg. Majd egy konyharuhával ledörzsöljük a héját.
Közben gőz felett felolvasztjuk az ét-, és tejcsokoládét.
A mogyorót aprítóba tesszük és 2-3 menetben krémessé őröljük. Majd egy késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk a vajat, kakaóport, cukrot, sót és kb. 2 percig krémessé aprítjuk. Tipp: Minél nagyobb teljesítményű az aprítónk, annál krémesebb lesz a krémünk. Darabosan sem rossz, legalább látszik rajta, hogy házilag készült ;)
Ha felolvadt a csokoládé, akkor hozzáöntjük a mogyorós masszához és további 3 percig krémesítjük.
A krémet üvegekbe töltjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése