2014. szeptember 21., vasárnap

Nutella házilag

A neten olvastam ezt a receptet. Szerintem érdemes kipróbálni!


Hozzávalók 500 grammhoz 

200 g mogyoró (pörkölt, sótlan)

  • 170 g csokoládé - ét (45-59%-os)
  • 100 g csokoládé - tej
  • 1 evőkanál kristálycukor 
  • 3 evőkanál vaj
  • 3 evőkanál kakaópor - holland
  • 1 csipet só - csökkentett nátrium tartalmú

Elkészítés



A mogyorót egy serpenyőben megpirítjuk - akkor jó ha pattog - de vigyázzunk, hogy ne égessük meg. Majd egy konyharuhával ledörzsöljük a héját.

Közben gőz felett felolvasztjuk az ét-, és tejcsokoládét.


A mogyorót aprítóba tesszük és 2-3 menetben krémessé őröljük. Majd egy késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk a vajat, kakaóport, cukrot, sót és kb. 2 percig krémessé aprítjuk. Tipp: Minél nagyobb teljesítményű az aprítónk, annál krémesebb lesz a krémünk. Darabosan sem rossz, legalább látszik rajta, hogy házilag készült ;)



Ha felolvadt a csokoládé, akkor hozzáöntjük a mogyorós masszához és további 3 percig krémesítjük.



A krémet üvegekbe töltjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése