2014. szeptember 21., vasárnap

Almarózsa recept

hozzávalók 4 főre
1 cs leveles tészta
3 alma
  • cukor
  • őrölt fahéj
  • fél citrom
  • vaj
  • lekvár

  1. Az almákat félbevágjuk, kimagozzuk, majd felszeleteljük. Fél citrommal meglocsoljuk a szeleteket, majd annyi vízben feltesszük főni, amennyi ellepi. 3 ek cukorral és 2 tk fahéjjal ízesítjük a vizet. Kb. 2 percig főzzük, vigyázva, hogy ne törjenek szét, de meg is puhuljanak kissé. Lecsöpögtetjük, ha kész van.
  2. Közben a tésztalapot kinyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk cukor és fahéj keverékével, és pizzaszeletelővel kb. 3 centis csíkokra vágjuk. Az almaszeleteket ráfektetjük a tésztára, majd feltekerjük kicsit szorosan. 180 fokos sütőben kb. 15-20 percig sütjük.
  3. Lekvárral forrón vékonyan megkenjük, majd tálaláskor egy kis porcukorral megszórjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése