Hozzávalók 52 darabhoz:
30 dkg őrölt mandula
22 dkg porcukor
1 fél narancs leve és valamennyi reszelt héja
2-3 evőkanl víz
kandírozott narancshéj
őrölt fahéj
20 dkg 70%-os étcsoki
vaj a csoki felolvasztásához
Keverjük össze a mandulát a porcukorral, adjuk hozzá a fél narancs leszűrt levét és annyi vizet, hogy gyúrható masszát kapjuk. Vigyázzunk a víz mennyiségével, nekem a narancslé után már csak pár kanálnyi vízre volt szükségem. A levet és a vizet folyamatosan, kis részletekben adagoljuk. Ízesítsük a masszát ízlés szerint fahéjjal és apróra vágott narancshéjjal, gyúrjuk össze, majd formázzunk szaloncukrokat.
A csokiba való mártogatáshoz tettem egy kis előkészületet: egy hungarocell "lemezt" betakartam alufóliával és előkészítettem egy halom fogvájót. Ezek után a csokoládét vízfürdő felett egy kis vajjal olvasszuk fel, majd a szaloncukrokat fogvájóra tűzve egyenként vonjuk be csokival.
Finoman az edényhez ütögetve a fogvájót csöpögtessük le a felesleges csokimennyiséget, majd a fogvájót tűzzük a hungarocellbe. Ha minden szaloncukor megkapta a csokimázat, tegyük az szaloncukor-erdőt hideg helyre, hogy a csoki visszaszilárduljon, majd csomagoljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése